arrow-left Gå tilbage til forrige side

Naturvidenskabspakken: Matematik B og Kemi B arrow-down

Naturvidenskabspakken: Matematik B + Kemi B

Down

Kemi B er en overbygning på kemidelen af NF. Her går vi mere i dybden med nogle af de områder, der har været i NF, foruden vi arbejder med nye emner. I Kemi B bruges en væsentlig del af tiden på eksperimentelt arbejde. I Kemi B kan der for eksempel arbejdes med analyse af indholdet i fødevare eller fremstilling af et lægemiddel. Den faglige forskel mellem kemi i NF og Kemi B er at der kræves en mere præcis forståelse af den kemiske teori og de anvendte analysemetoder.

Matematik B bygger videre på det arbejde, I har lavet på Matematik C. Vi arbjeder dels med kendte og ukendte emner f.eks. styrkes kendskabet til matematiske modeller og begreberne differential - og integralregning indføres. I matematik B vil der være et større fokus på matematiske teorier og beviser end der er i matematik C. 

 

I begge fag arbejdes der med formler herunder omskrivninger og anvendelse af formler til bestemmelse af ukendte størrelser. Matematiske modeller anvendes ved nogle kemiske analysemetoder f.eks. til at bestemme indholdet af de aktive stof i en hovedpinepille. Til at beskrive en væskes sundhedsgrad pH anvendes nye matematiske begreber.

 

Fagpakken giver dig nogle gode forudsætninger for mellemlange videregående uddannelser indenfor sundhed og naturvidenskab f.eks. sygeplejerske, laborant og miljøteknolog.

Fagpakken vil desuden mindste behovet for supplering på flere uddannelser f.eks. universitets bachelor.

Nedenfor kan du undersøge hvilke andre karrieremuligheder fagpakken giver adgang til;

https://www.ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/#/?gym=hf&Biologi=&Matematik=B&Kemi=B&Dansk=A