Presse i forbindelse med start KG, marts 2023

Køge Gymnasium har fundet sin nye rektor

Det bliver den 42-årige Steffen Møllegaard Iversen, der begynder som ny rektor på Køge Gymnasium den 1. maj 2023. Han afløser Peter Schiødt, der efter 13 år som rektor har valgt at gå på pension med udgangen af april.

Steffen Møllegaard Iversen har de sidste fem år været vicerektor på Roskilde Gymnasium, og inden da var han ansat i Børne- og Undervisningsministeriet både som specialist og som leder. Steffen har også tidligere været ansat på Syddansk Universitet (SDU) i en forskningsstilling. Han startede sin karriere som gymnasielærer på Roskilde Gymnasium, hvor han altså også senere vendte tilbage som vicerektor.

Steffen er uddannet cand.scient. i matematik og filosofi fra SDU. Han har derudover en ph.d.-grad i uddannelsesforskning fra samme sted, og han er forfatter til en række videnskabelige og praksisrettede artikler inden for uddannelse. Steffen har herudover gennemført en lang række kurser inden for ledelse, strategi og arbejdsmiljø.

Den røde tråd gennem hele Steffens arbejdsliv har været de gymnasiale uddannelser – uanset om det har været som lærer, forsker, embedsmand eller leder. Han har derfor et indgående kendskab til den gymnasiale verdens mange facetter.

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Steffen Møllegaard Iversen, som skolens nye rektor. I ansættelsesudvalget deltog eksterne bestyrelsesmedlemmer, ledere, lærere og elever.

”Med Steffen Møllegaard Iversen får Køge Gymnasium en engageret, visionær og kompetent rektor, der brænder for unge menneskers uddannelse og dannelse. Vi er overbeviste om, at Steffen Møllegaard Iversen kan være med til at sikre, at Køge Gymnasium også i fremtiden vil være en stærk og attraktiv uddannelsesinstitution med stor betydning de mange unge fra især Køge og Stevns.” udtaler bestyrelsesformand Anton Svendsen.

”Jeg glæder mig til at lære både elever og medarbejdere på Køge Gymnasium at kende. Køge Gymnasium er en velfungerende skole, der er anerkendt både i lokalmiljøet og i uddannelsessektoren, og jeg ser frem til at kunne bidrage til at gøre en god skole endnu bedre sammen med alle på og omkring gymnasiet” udtaler Steffen Møllegaard Iversen.

Anton Svendsen

Bestyrelsesformand