Udveksling

Down

Udveksling

Udover studietur med din stamklasse har du i løbet af dine 2 eller 3 år hos os mulighed for at besøge én af vores partnerskoler i udlandet – afhængig af sprogvalg og studieretning. Vi har partnerskoler i USA, Indien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Norge, Italien, Slovenien, Tyrkiet og Rusland. Udveksling varer typisk fra 4 til 14 dage. Du indkvarteres privat, og følger undervisning med din værtselev. Skolegang og ophold hos en udenlandsk familie udfordrer dig både sprogligt, socialt og kulturelt, og mange af vores elever, der har været på udveksling, har stadig kontakt med deres værtsfamilier flere år efter.

Udvekslingselever

Køge Gymnasium har gennem mange år haft besøg af udvekslingselever fra forskellige steder i verden. Vi er meget glade for at være værter for vores udenlandske gæster, og vi hjælper til med, at de falder godt på plads i deres nye klasser og den danske gymnasiekultur. Skolens ambition med udvekslingseleverne er at give unge mennesker fra hele verden en mulighed for at lære Danmark og den danske kultur bedre at kende samt skabe nogle gode relationer til danske unge.

I år har vi som noget nyt besluttet at tilbyde udvekslingseleverne danskundervisning to gange om ugen. Eleverne er utrolig glade for tilbuddet. De giver udtryk for, at det hjælper dem med at følge med i den almindelige undervisning, og vi oplever også, at de hurtigere får mod på at kommunikere på dansk.

Som elev får du også glæde af mødet med vores gæster. De bidrager nemlig med en masse viden om andre kulturer, der ofte inddrages i undervisningen.

Skolen har i år 10 udvekslingselever, 9 af dem skal være her et helt år, mens en enkelt rejser hjem til jul. I år har vi elever fra Canada, USA, Japan, Thailand, Italien, Mexico og Costa Rica.